Compagnonsverzekering

    "Wat gebeurt er als mijn compagnon eerder komt te overlijden?"
Vraag direct een offerte aan

Compagnonsverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering kan bij een “zakelijk huwelijk” van groot belang zijn. U heeft met een of meerdere compagnons een bedrijf, maar wat als uw compagnon komt te overlijden? In veel gevallen worden de erfgenamen eigenaar van de zaak. Zij zullen dan moeten worden uitgekocht en dat kan flink in de papieren lopen.

Het kan ook zijn dat het bedrijf bijvoorbeeld volledig draaide op het netwerk van deze compagnon, ook dan is er best wat geld nodig om het bedrijf om te bouwen.

Met een compagnonsverzekering dekt u deze financiële risico’s af die u als ondernemer loopt. De compagnonsverzekering kan zowel door het bedrijf als door de ondernemers buiten het bedrijf om worden afgesloten. Hier zitten uiteraard voor en nadelen aan vast.

Praktijkvoorbeeld

We gebruiken als voorbeeld autobedrijf Janssen uit Amsterdam met 3 compagnons. Zij staan voor de keuze om de verzekeringen via de BV of privé af te sluiten.  Het zou er als volgt uit kunnen zien.

Afgesloten door de BV
Autobedrijf Janssen neemt drie losse compagnonsverzekeringen met op iedere polis een andere compagnon. Het bedrijf zal dan dus ook de premie betalen en tevens een uitkering ontvangen als een compagnon komt te overlijden.

Gunstig Ongunstig
Premie is aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting. De uitkering is een onderdeel van het resultaat van de onderneming. Hierover moet Autobedrijf Janssen dus belasting betalen.
Uitkering gaat naar Autobedrijf Janssen. Met de uitkering kunnen onder meer erfgenamen worden uitgekocht. Als erfgenamen worden uitgekocht moet hier dividendbelasting over worden betaald.
Om deze nadelen vooraf te compenseren is dus een hoger bedrag nodig en zijn de kosten dus hoger.

Afgesloten door compagnons privé
De compagnons sluiten gezamenlijk een compagnonsverzekering af voor iedere compagnon. Ook in deze situatie zijn er drie verzekeringen nodig. De compagnons betalen zelf de premie en krijgen ook zelf een eventuele uitkering. De compagnonsverzekeringen worden dan als volgt opgebouwd.

  • compagnon 1 + 2 sluiten een verzekering op het leven van 3
  • compagnon 1 + 3 sluiten een verzekering op het leven van 2
  • compagnon 2 + 3 sluiten een verzekering op het leven van 1
Gunstig Ongunstig
Er is geen erfbelasting verschuldigd. De premie is niet aftrekbaar en het kost de ondernemer privé geld.
Doordat de uitkering niet in de onderneming komt kan het geld ook anders worden gebruikt. Doordat de uitkering niet in de onderneming komt kan het geld door een van de compagnons anders worden gebruikt dan vooraf besproken.

Een overlijdensrisicoverzekering aanvragen

1
U vraag een offerte bij ons aan

Op deze pagina vraagt u een offerte pagina een offerte aan voor uw overlijdensrisicoverzekering.

2
Wij maken een offerte op maat

Onze experts vergelijken de verzekeringen van onze partners en maken een offerte op maat die het beste overeenkomt met uw achtergrond en wensen.

3
De verzekering wordt afgesloten

Als u akkoord gaat met de offerte die wij voor u op maat hebben gemaakt, sluiten wij de verzekering voor u af.

verzekeringsexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070
" />