Kan een verzekeraar mijn aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering afwijzen?

Wij vergelijken de premie van onder andere
overlijdensrisicoverzekering aanbieders

Kan een verzekeraar mijn aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering afwijzen?

Er bestaat voor verzekeraars geen verplichting om uw aanvraag te accepteren. Verzekeraars hebben hun tarieven voor de overlijdensrisicoverzekering gebaseerd op een goede gezondheid. Daarom vragen verzekeraars ook altijd om een gezondheidsverklaring in te vullen. Indien daar, vanuit het oogpunt van de verzekeraar, een ernstige risicoverzwaring in is kan de verzekeraar uw aanvraag volledig afwijzen.

Veel verzekeraars wijzen uw aanvraag niet direct af, maar zullen eerst een verhoging van de premie voorstellen waarmee de verzekering alsnog tot stand kan komen. Zo’n verhoging kan soms echt fors zijn. Het is altijd aan de klant om zo’n voorstel wel of niet te accepteren. Wellicht is het bij een forse verhoging gunstiger om van een andere verzekeraar een tarief op maat aan te vragen.

Een overlijdensrisicoverzekering aanvragen

1
U vraagt een offerte bij ons aan

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte voor uw overlijdens-risicoverzekering. Dit kost u nog geen 5 minuten tijd.

2
Wij maken een offerte op maat

Onze experts vergelijken de overlijdensrisicoverzekeringen van een groot aantal verzekeraars en maken een offerte die past bij uw persoonlijke situatie.

3
De verzekering wordt aangevraagd

Als u akkoord gaat met de offerte die wij voor u op hebben gemaakt, vragen wij de verzekering samen met u aan. Wij houden u tijdens het aanvraagproces op de hoogte van de stand van zaken.

verzekeringsexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070