Kan ik de premie voor een overlijdensrisicoverzekering aftrekken voor de belasting?

Wij vergelijken de premie van onder andere
overlijdensrisicoverzekering aanbieders

Kan ik de premie voor een overlijdensrisicoverzekering aftrekken voor de belasting?

Nee, de premie voor een overlijdensrisicoverzekering valt niet af te trekken van de inkomstenbelasting. Ook de eenmalige bemiddelingskosten bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering kunnen niet worden afgetrokken. Wellicht nu vervelend, maar daardoor wordt een eventuele uitkering aan nabestaanden ook niet als inkomen gezien. Belangrijk omdat er anders een fors deel naar de belasting zou gaan en veel mensen een hogere overlijdensrisicoverzekering zouden moeten afsluiten om de nabestaanden comfortabel achter te laten.

 

Een overlijdensrisicoverzekering aanvragen

1
U vraagt een offerte bij ons aan

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte voor uw overlijdens-risicoverzekering. Dit kost u nog geen 5 minuten tijd.

2
Wij maken een offerte op maat

Onze experts vergelijken de overlijdensrisicoverzekeringen van een groot aantal verzekeraars en maken een offerte die past bij uw persoonlijke situatie.

3
De verzekering wordt aangevraagd

Als u akkoord gaat met de offerte die wij voor u op hebben gemaakt, vragen wij de verzekering samen met u aan. Wij houden u tijdens het aanvraagproces op de hoogte van de stand van zaken.

verzekeringsexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070