Kan ik een overlijdensrisicoverzekering opzeggen wanneer ik wil?

Wij vergelijken de premie van onder andere
overlijdensrisicoverzekering aanbieders

Kan ik een overlijdensrisicoverzekering opzeggen wanneer ik wil?

Veel mensen denken dat ze gedurende de gekozen looptijd vast zitten aan hun overlijdensrisicoverzekering. Dit is zeer zeker niet het geval. Een overlijdensrisicoverzekering is een eenzijdig contract. Dat wil zeggen dat u deze verzekering kunt stoppen als u dat wilt.

Het opzeggen van de verzekering gaat schriftelijk en kan per iedere premiebetaling. Dit is in veel gevallen maandelijks. Let er wel op dat indien er meerdere verzekeringnemers op uw polis staan dat deze allemaal de opzegbrief tekenen. Mocht de overlijdensrisicoverzekering zijn verpand aan uw hypotheekverstrekker is het niet zonder meer mogelijk op te zeggen. Uw hypotheekverstrekker moet hiermee akkoord gaan. Vaak gaan zij dit pas bij een vervangende en minimaal gelijkwaardige overlijdensrisicoverzekering.

 

 

Een overlijdensrisicoverzekering aanvragen

1
U vraagt een offerte bij ons aan

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte voor uw overlijdens-risicoverzekering. Dit kost u nog geen 5 minuten tijd.

2
Wij maken een offerte op maat

Onze experts vergelijken de overlijdensrisicoverzekeringen van een groot aantal verzekeraars en maken een offerte die past bij uw persoonlijke situatie.

3
De verzekering wordt aangevraagd

Als u akkoord gaat met de offerte die wij voor u op hebben gemaakt, vragen wij de verzekering samen met u aan. Wij houden u tijdens het aanvraagproces op de hoogte van de stand van zaken.

verzekeringsexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070