Waarom willen overlijdensrisicoverzekeraars weten of ik rook?

Wij vergelijken de premie van onder andere
overlijdensrisicoverzekering aanbieders

Waarom willen overlijdensrisicoverzekeraars weten of ik rook?

Het overlijdensrisico tarief voor verzekerden die roken, of dat in de afgelopen 2 jaar hebben gedaan, is bij verzekeraars fors hoger. In sommige gevallen kan de premie zelfs wel 2x zo hoog zijn. Dit komt doordat rokers een heel ander gezondheidsrisico hebben dan niet rokers. Verzekeraars hebben besloten de tarieven voor rokers daarom hoger te maken dan voor niet rokers. Het is van belang dit bij de aanvraag correct te melden omdat er tegenwoordig redelijk eenvoudig een controle kan worden gedaan of er in de afgelopen 2 jaar is gerookt.

Heeft u op dit moment een overlijdensrisicoverzekering met een rokers toeslag en bent u langer dan 2 jaar geleden gestopt met roken? Dan is het absoluut de moeite waard om in actie te komen. Een aantal verzekeraars is bereid tussentijd de premie aan te passen indien u een verklaring invult of een onderzoek laat doen. Een vergelijking maken welke verzekeraar de beste premie heeft is in veel gevallen de beste keus. De verzekeraar waar u jaren geleden de verzekering afsloot, die destijds het beste rokers tarief had, is dikwijls niet de meest gunstige verzekeraar op dit moment.

Bent u gaan roken nadat u een overlijdensrisicoverzekering heeft aangevraagd dan moet u dit volgens de polisvoorwaarden melden aan uw verzekeraar. De premie van uw overlijdensrisicoverzekering zal hierdoor stijgen.

Een overlijdensrisicoverzekering aanvragen

1
U vraagt een offerte bij ons aan

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte voor uw overlijdens-risicoverzekering. Dit kost u nog geen 5 minuten tijd.

2
Wij maken een offerte op maat

Onze experts vergelijken de overlijdensrisicoverzekeringen van een groot aantal verzekeraars en maken een offerte die past bij uw persoonlijke situatie.

3
De verzekering wordt aangevraagd

Als u akkoord gaat met de offerte die wij voor u op hebben gemaakt, vragen wij de verzekering samen met u aan. Wij houden u tijdens het aanvraagproces op de hoogte van de stand van zaken.

verzekeringsexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070