Wat is een premiesplitsing bij een overlijdensrisicoverzekering?

Wij vergelijken de premie van onder andere
overlijdensrisicoverzekering aanbieders

Wat is een premiesplitsing bij een overlijdensrisicoverzekering?

Wanneer er twee verzekerden bij een overlijdensrisicoverzekering zijn is het mogelijk om de premie te splitsen, maar wat houdt deze premiesplitsing in en is het wel verstandig? We gaan dit bekijken aan de hand van een voorbeeldsituatie.

In dit voorbeeld bekijken wij de situatie van Gino (28) en Rosalinde (32) die vanwege de aankoop van hun woning een verzekering willen afsluiten. De maandpremie voor hun verzekering is uitgekomen op € 50,-. Op het moment dat zij kiezen voor premiesplitsing zal de verzekeraar een individuele premie voor beide verzekerden gaan incasseren. Gino zal maandelijks € 28,- betalen voor de verzekering van Rosalinde. Op haar beurt zal Rosalinde maandelijks € 22,- betalen voor de verzekering van Gino. Dit wordt ook wel kruislings afsluiten van de verzekering genoemd. De totaalpremie stijgt dus niet door deze splitsing.

Voor Gino & Rosalinde is deze splitsing interessant omdat zij hiermee een overlijdensrisicoverzekering op elkaars leven afsluiten. Door dit te doen zal bij het overlijden van de één de uitkering direct aan de ander worden gedaan. Hadden zij niet voor premiesplitsing gekozen, maar voor een normale polis, zou de uitkering via de begunstiging op de verzekering worden afgehandeld. Het nadeel is dat er dan over de uitkering erfbelasting zal worden geheven.

Voor samenwonen of gehuwden is het dus zeker verstandig te kiezen voor premiesplitsing bij een overlijdensrisicoverzekering. Voor gehuwden in gemeenschap van goederen heeft het geen voordeel omdat de belastingdienst dan alleen een gemeenschappelijk vermogen erkent. Er is dan geen sprake van eigen geld waardoor kruislings betalen niet mogelijk is.

Een overlijdensrisicoverzekering aanvragen

1
U vraagt een offerte bij ons aan

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte voor uw overlijdens-risicoverzekering. Dit kost u nog geen 5 minuten tijd.

2
Wij maken een offerte op maat

Onze experts vergelijken de overlijdensrisicoverzekeringen van een groot aantal verzekeraars en maken een offerte die past bij uw persoonlijke situatie.

3
De verzekering wordt aangevraagd

Als u akkoord gaat met de offerte die wij voor u op hebben gemaakt, vragen wij de verzekering samen met u aan. Wij houden u tijdens het aanvraagproces op de hoogte van de stand van zaken.

verzekeringsexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070