Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering?

    "Bedenk vooraf goed welk product past bij je verzekeringsbehoefte".
Vraag direct een offerte aan

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering?

De overlijdensrisicoverzekering en de uitvaartverzekering worden vaak door de war gehaald. Beide hebben natuurlijk te maken met een uitkering bij overlijden, maar toch zijn ze erg verschillend van elkaar.

De overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit bij overlijden van een verzekerde tijdens de looptijd. Is de verzekerde periode afgelopen dan is de verzekering ook echt klaar. Komt een verzekerde na de looptijd te overlijden dan is er dus geen uitkering. Het doel van een overlijdensrisicoverzekering is het afdekken van lasten voor de nabestaande(n) na het overlijden van een verzekerde.

Een uitvaartverzekering sluit je in feite af voor de rest van je leven. De premiebetaling is vaak voor een vaste periode of tot een bepaalde leeftijd. Heb je alle premiebetalingen gedaan dan loopt de uitvaartverzekering daarna gewoon door. Bij het overlijden van een verzekerde zal het afgesproken bedrag door de verzekeraar worden uitgekeerd. Het doel van een uitvaartverzekering is het afdekken van lasten van de uitvaart van de verzekerde.

Een ander groot verschil tussen beide verzekeringen is de hoogte van de verzekerde som. De uitvaartverzekering heeft vaak een dekking in natura waar men bepaalde onderdelen van een uitvaart (kist, rouwauto, kaarten) afdekt. Ook is het mogelijk een bedrag te verzekeren tot gemiddeld zo’n € 12.500,-. Een overlijdensrisicoverzekering is niet primair bedoeld om de kosten van de uitvaart af te dekken, maar juist om de kosten van levensonderhoud of een hypotheek af te dekken. Het verzekerd bedrag is daarom ook een stuk hoger dan de uitvaartverzekering. Gemiddeld wordt er zo’n € 125.000,- afgedekt op een overlijdensrisicoverzekering. Dit is uiteraard afhankelijk van het financiële risico dat afgedekt moet worden. Starters kunnen vaak al genoeg hebben aan € 50.000,- terwijl een succesvol ondernemer misschien wel € 2.000.000,- wil afdekken.

Een overlijdensrisicoverzekering aanvragen

1
U vraag een offerte bij ons aan

Op deze pagina vraagt u een offerte pagina een offerte aan voor uw overlijdensrisicoverzekering.

2
Wij maken een offerte op maat

Onze experts vergelijken de verzekeringen van onze partners en maken een offerte op maat die het beste overeenkomt met uw achtergrond en wensen.

3
De verzekering wordt afgesloten

Als u akkoord gaat met de offerte die wij voor u op maat hebben gemaakt, sluiten wij de verzekering voor u af.

verzekeringsexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070