Wat is verpanding bij een overlijdensrisicoverzekering?

Wij vergelijken de premie van onder andere
overlijdensrisicoverzekering aanbieders

Wat is verpanding bij een overlijdensrisicoverzekering?

Indien uw hypotheekadviseur of bank aangeeft dat u uw overlijdensrisicoverzekering moet verpanden aan de hypotheek wil dat zeggen dat een eventuele uitkering van de overlijdensrisicoverzekering aan de hypotheekverstrekker zal worden gedaan. Dit is vaak van toepassing als u een hypotheek met NHG afsluit.

De hypotheekverstrekker bouwt op deze manier een stuk zekerheid voor zichzelf in doordat zij bij uw overlijden weten dat er (een deel) van de lening zal worden ingelost. De resthypotheek is dan direct lager waardoor nabestaanden ook een lagere maandlast hebben. In ruil voor de verpande overlijdensrisicoverzekering krijgt u bij het afsluiten vaak een gunstigere rente.

Het is daarnaast wel verstandig te bepalen of u naast het verplicht afdekken van (een deel) van de hypotheek zelf nog ander deel van de toekomstige lasten wenst af te dekken voor uw nabestaanden.

Een overlijdensrisicoverzekering aanvragen

1
U vraagt een offerte bij ons aan

Vul uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte voor uw overlijdens-risicoverzekering. Dit kost u nog geen 5 minuten tijd.

2
Wij maken een offerte op maat

Onze experts vergelijken de overlijdensrisicoverzekeringen van een groot aantal verzekeraars en maken een offerte die past bij uw persoonlijke situatie.

3
De verzekering wordt aangevraagd

Als u akkoord gaat met de offerte die wij voor u op hebben gemaakt, vragen wij de verzekering samen met u aan. Wij houden u tijdens het aanvraagproces op de hoogte van de stand van zaken.

verzekeringsexperts

Hulp nodig? Onze verzekeringsexperts staan u graag te woord

Onze medewerkers blijven door permanente educatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt. Daarnaast verdiepen zij zich graag in uw situatie om te begrijpen welke risico’s u loopt om zo een passende verzekeringsoplossing voor u te kunnen vinden. Mocht u er via de website niet uitkomen of twijfelen over uw keus? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

070-7400070
" />